معرفی کتابخانه معرفی کتابخانه

معرفی  کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گناباد

كتابخانه مركزي دانشگاه علوم پزشكي گناباد در سال 1365 همزمان با تاسيس دانشگاه فعاليت خود را آغاز نمود وکلیه امور ذیل شامل:

•    تهیه و گردآوری منابع اطلاعاتی

•    سازماندهی و آماده سازی منابع

•    و اشاعه دانش را بر عهده دارد.

اکنون کتابخانه داراي مجموعه اي غنی شامل :

1.      كتاب : 54000 نسخه (فارسی و لاتین). 22500 عنوان

2.      محصولات الکترونیکی اشتراکی( ژورنالها، کتب ، تصاویر ، و ....) : 6109 عنوان.

3.      نشريات چاپي فارسي دانشگاهي : 160 عنوان.

4.      کتب الکترونیکی: 32460 عنوان

5.      طرحهاي تحقيقاتي و پایان نامه : 560 عنوان.

6.      CDهاي آموزشي : 2130 حلقه.

می باشد .

کتابخانه در راستای اهداف و خدمات خود دارای بخشهایی در 4 طبقه ی مجزا، از جمله :

طبقه 1-: مخزن بسته (راکد).

طبقه همکف:بخش ژورنال ،سالنهای مطالعه نشریات (خواهران و برادران)، بخش آماده سازی، بخش سفارشات و استنساخ دیجیتالی، صحافی و تکثیر، آرشیو ژورنال و روزنامه.

طبقه اول:بخش مخزن و گردش کتاب، سالنهای مطالعه خواهران و برادران.

طبقه دوم:مدیریت پایگاه عرضه اطلاعات پزشکی، بخش خدمات فنی، بخش دیداری و شنیداری و بانک های اطلاعاتی، موزه مفاخر و مرکز اسناد، بخش دریافت و ضبط برنامه های ماهواره ای، تالار محققان خواهران و برادران ، اتاق سرور.

می باشد که در ساعات کاری خود (همه روزه به غیر از ایام تعطیل از ساعت 30 : 7 الی 18) آماده خدمت به مراجعین است.

سیستم نرم افزاري كتابخانه " پارس آذرخش " و رده بندي منابع بر اساس " NLM  &  LC" است .

شماره شابکا کتابخانه مرکزی: IR-۲۰۱۳۸۰۰۰۱

شماره شابکا کتابخانه بیمارستان بهلول: IR-۲۰۱۳۸۰۰۰۶

با اميد به اينكه در آينده ای نزديك ، اين کتابخانه بتواند خدمات بیشتر و شايسته تری را ارائه نمايد.

جامعه استفاده کنندگان از کتابخانه تخصصی دانشگاه شامل:

دانشجویان، اعضای هیات علمی، کادر و پرسنل دانشگاه از درمانی تا آموزشی، پژوهشی و اداری راشامل می شود ضمن اینکه کتابخانه دانشگاه این افتخار را دارد کلیه کاربران داوطلب و میهمان از هر قشر و گروه را حتی المقدور سرویس دهی کند.

چشم انداز:

مدیریت اطلاع رسانی و تامین منابع علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد تلاش می کند همسو با  چشم انداز و برنامه راهبردی دانشگاهی باشد، که خود را در آینده ای 10 ساله،  به عنوان دانشگاهی پیشرو در شرق و سطح کشور معرفی می نماید که یکی از مجهزترین و معتبرترین کتابخانه های دانشگاهی در عرصه دانشگاههای علوم پزشکی کشور مبتنی بر دیدگاههای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی باشد.

هدف:

هدف اصلی کتابخانه مرکزی، کمک به ارتقاء سطح کیفی آموزش و پژوهش در دانشگاه از طریق تامين منابع اطلاعاتی چاپي والکترونيکي لازم و کافي و فراهم نمودن محیطی مناسب جهت استفاده از این منابع در راستای آموزش و پژوهش در کوتاهترین زمان و مفیدترین شرایط ممکن است.

بنابراین وظایف زیر برای مركز اطلاع رساني و کتابخانه مرکزی در نظر گرفته شده است:

·         تهیه و گردآوری مواد کتابخانه ای از طریق  نیازسنجی اطلاعاتي جامعه كتابخانه اعم از منابع  چاپی، غیرچاپی و الکترونیکی و ارائه خدمات دسترس پذیری منابع و اطلاعات علمی مورد نیاز پژوهشگران دانشگاهجهت پشتیبانی از اهداف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و کمک به ارتقاء سطح کیفی آموزش و پژوهش در دانشگاه.

·         مديريت جلسات" كميته تامين منابع علمي دانشگاه" در خصوص سياستگذاري و هدفمند بودن تهيه  منابع چاپي و الكترونيك

·         انجام خدمات فنی ( فهرستنویسی، سازماندهی و نمایه سازی) کلیه منابع کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی گناباد

·         مديريت و نظارت بر نرم افزار جامع كتابخانه ای تحت شبكه دانشگاه

·         راهنمایی و آموزش مراجعان در بازیابی و استفاده از منابع اطلاعاتی (خاصه بانک های اطلاعاتی تحت وب) و ارائه خدمات اطلاع رساني و مرجع به كليه مراجعان

·         ارائه خدمات عضویت، امانت و تسویه حساب اعضا

·         برگزاري مستمر كلاسها و كارگاههاي آموزشي سواد اطلاعاتی براي اعضاي هيات علمي و دانشجويان مقاطع مختلف دانشگاه

·         ارائه خدمات مشاوره در زمينه اطلاع یابی و  استاندارد سازي كتابخانه هاي دانشگاه

·         تهيه محتوا و روزآمد سازي وب سايت كتابخانه مركزي

·         بکارگیری شیوه های نوین کتابداری و اطلاع رسانی و تکنولوژی های پیشرفته اطلاعاتی در جهت استفاده بهینه از نیروی انسانی، منابع و امکانات به منظور اشاعه سریعتر اطلاعات، افزایش دسترسی به آن و عرضه فعالانه خدمات

·         تدوین خط مشی و آیین نامه­ های لازم در ارتباط با خدمات و فعالیت­­های کتابخانه و تهیه برنامه­­ های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت.

·         گردآوری و تجزیه و تحلیل آمار فعالیت­­های کتابخانه و ارائه گزارشهای لازم

·         تهیه راهنما و بروشورهایی به منظور آگاه کردن اساتید و دانشجویان از منابع و خدمات کتابخانه

·         آموزش مداوم کارکنان کتابخانه جهت بروز شدن و استفاده از دانش مدرن کتابداری و اطلاع رسانی

·         برقراري ارتباط با ساير مراكز اطلاع رساني و اجرای امانت بین کتابخانه ای در سطح کشور در جهت رفع كمبود منابع